Vægttab på 6 uger..

Stenalder boller med chokolade

Indeholder reklame for Easis uden tilsat sukker.

Jeg elsker stenalderbrød, især fordi det smager godt men også fordi jeg kan variere det efter smag og behov.
Denne gang har jeg bagt nogle små boller ud af dejen, som er nemme at have med på farten og som mætter godt. Lasse spiser dem dagligt til morgenmad, og i og med han er håndværker skal han have noget som mætte ham godt, og har fungere de rigtig godt.

Stenalderbrød er uden mel og sukker men indeholder en del kcal da det meste af brødet består af nødder og kerner, samt olie. Kroppen har brug for fedt, både når man ønsker at tabe sig samt når man blot vil leve sundt.

Du kan variere brødet, tilsætte mindre olie og mere vand, tilsætte tranebær eller lige som jeg mørk sukkerfri chokolade, og i det hele taget variere det på et utal af måder.

OPSKRIFT:
100 g græskarkerner
100 g solsikke kerner
100 g mandler
100 g valnødder eller hasselnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
5 æg
1 dl ekstra jomfru olivenolie eller 1/2 dl olie og 1/2 dl vand.
2 tsk salt
200 gram sukkerfri mørk chokolade fra Easis udentilsæt sukker.

FREMGANSMÅDE:

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål.
  • Ønskes der boller af dejen, formes der boller med 2 skeer på en bageplade i ønskede størrelse.
  • Ønskes der at bages et brød som man kan skærer skiver af og spise med pålæg, kommes massen i en smurt for.

Bag brødet i en time ved 160 grader varmluft i forvarmet ovn eller bag bollerne i ca 20-30 min ved samme temperatur. Hold øje med bollerne så bollerne ikke bliver brændte.

Velbekomme 🙂

// Pia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vægttab på 6 uger..