Apps til de små

Nemme og hurtige falafler med persille.

Jeg ELSKER falafel, både dem jeg køber men især når jeg laver dem selv fra bunden.
Jeg er ofte ret impulsstyret i forhold til min mad, så jeg bruger ofte den nemme løsning kikærter fra dåse.

OPSKRIFT:
1 løg
1 fed hvidløg
1 dåse kikærter – skyllet
1 bundt persille
1 tsk. salt
Lidt peber
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 æg
2 spsk. rasp
Olivenolie til pensling

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Jeg kommer løg, hvidløg og  kikærter ned i min minihakker. Minihakkeren laver alt arbejdet for mig, så jeg hakker ikke løg i mindre stykker inden jeg kommer det ned i hakkeren.
Har man ikke en minihakker eller andet hakket-ting, så kan man bruge sin stavblander.
Efterfølgende kommer jeg æg og rasp ned til de øvrige ingredienser og forsætter med at kører rundt. Til sidst kommer jeg hakket persille ned til dejen og kører en hurtig omgang og sikre mig at dejen er samlet.
Jeg former dejen til små “boller” og kommer dem på en bageplade.
Pels olie på falaflerne og bages i ovnen i ca 30 min.
Pensl falaflerne efter ca 15 min i ovnen.
De kan også sagtens steges på en pande med olie, dette fungere bare rigtig godt i en travl hverdag hjemme hos os 🙂

Jeg spiser dem som fyld i mit pitabrød, til en salat eller i en wrap.
Fungere rigtig godt sammen med syltede løg.

 

🌸 Tak fordi du læste med 🌸 // Pia 💗

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apps til de små