Jeg har spist burger med god samvittighed...

Når man faktisk ikke er så vild med at være på barsel…

Min barsel startede efterhånden for LAAANG tid siden, og jeg brugte lang tid på at vende mig til det…

Jeg elsker at lave alle mulige ting og være aktiv, elsker at planlægge min hverdag og få ordnet en masse forskellige ting. Og derfor skulle jeg virkelig vende mig til at være på barsel og kun kunne nå alt hvad der havde med Ellienora, Lasse og mig selv at gøre og så det huslige.

Min frisør spurgte mig den ene dag om jeg nød at være på barsel? Uden at tænke over det, svarede jeg NEJ! Ikke fordi jeg ikke brød mig om det, men jeg havde meget svært ved at forholde mig til at mit liv var blevet så meget anderledes og at jeg ikke længere var fri på samme måde som før jeg blev mor. Nu derimod, ELSKER jeg virkelig at være på barsel. Til august i år, er det 2!!! år siden jeg sidst har været på arbejde. Det er vildt og tænke på.

Jeg blev sygemeldt fra jobbet allerede da jeg var gravid i uge 25. Jeg havde fået bækkenløsning og led meget af kvalme, svimmelhed, sløret syn og virkelig utilpas hele tiden. Inden jeg blev fuldtidssygemeldt blev jeg deltidssygemeldt, hvilket hjalp lidt på det hele, men overhoved ikke var nok. Så fuldtidssygemeldning var den eneste rigtige løsning. Min chef var meget støttende og havde fuld forståelse for min situation.

Jeg lå i sengen det meste af tiden til termin, og fik det kun dårligere og dårligere for hver uge der gik. Tingene gik som det nu engang gjorder, og vi blev forældre til Ellienora 1 dec 2016. Så da min barsel gik igang, havde jeg allerede været hjemme og væk fra mange sociale arrangementer i virkelig lang tid. Hvilket nok også har noget og sige i forhold til at jeg ikke var så vild med at være på barsel.

Jeg savnede at der skete noget mere i min hverdag, glædede mig til at Ellienora ville blive lidt større og ikke bare ligge og intet kunne. Jeg glædede mig til at kunne tage på spontane ture, tage ud og trille med barnevognen inde i byen, gå på cafe med veninderne. Jeg synes kun jeg var herhjemme og passede hende og var praktisk. Men da Ellienora begyndte at vokse og udvikle sig, blev det lige pludseligt sjovt at være på barsel. Jeg begyndte at kunne stimulere hende, aktivere hende og da hun skulle til at have grød skete der lidt mere herhjemme. Med tiden blev det hende som begyndte at aktivere mig og holde mig igang 🙂

Jeg gik fra min første barsel direkte over i min anden barsel, og som mor til to, er her hele tiden noget og lave. Jeg prioritere stadig at få Pia-tid, at tage ud og nyde lige hvad jeg lyster. Jeg har erfaret at for at jeg skal være den mor jeg gerne vil være for mine piger, så skal jeg huske at sætte tid af til mig selv og mine ønsker. Uden Pia-tid kan jeg nogle gange godt miste overskuddet og min rolighed, så derfor sætter jeg tid af til det med jævne mellemrum.

Så selvom jeg var knap så begejstret for at være på barsel til at starte med, så endte jeg med at elske det. Jeg skal starte på job igen til september, hvor Lasse overtager resten af barslen for Solveig.

// Pia.

2 kommentarer

 • Lisa

  Hej Pia,
  Tak for en god og ærlig blog.
  Jeg er selv lige blevet mor til en dreng der nu er 2 måneder. Kan virkelig genkende mange af de ting du beskriver i indlægget her. Særligt det med at ens hverdag pludselig ser så meget anderledes ud. Selvfølgelig ved man jo godt at nogle ting ser anderledes ud når der kommer en baby i huset, men hvor er det rart at du sætter ord på at du savnede noget mere indhold mere Pia tid. Jeg har det lige sådan. Jeg kæmper for at få mere overskud til at gøre lidt gode ting for mig selv..en tur til frisøren, læse i min bog, gå en tur med en veninde eller hvad der nu måtte være. Jeg savner det nok også ekstra fordi jeg heller ikke under min graviditet kunne gøre hvad jeg havde lyst til fordi jeg var mega syg og lå i sengen. Nu prøver jeg at finde en balance mellem mig tid og tiden til min lille familie😊 kh Lisa

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Piasgodeliv

   Hej Lisa.
   Stort tillykke med din lille dreng. Selvom man godt ved at det er hårdt at skulle blive forældre, så er der stadig nogle ting som man selv må erfare og som ikke er nemme. Netop det som jeg skriver, og er kun glad for at jeg ikke er alene om disse følelser. Men en ting er sikkert, det hele skal nok blive bedre og der bliver mere tid til mig-tid. Tak fordi du læser med og nyd din barsel og dreng 🙂
   Hilsen Pia.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har spist burger med god samvittighed...