Instagram følgere...

Lutftig æggekage bagt i ovn

Vi spiser ofte æggekage herhjemme, ikke kun fordi at det smager godt men også fordi det er nemt at tilberede samt alle i familien elsker det.

Æggekage kan spises både som aftensmad men også til frokost, og tilbehøret og fyld kan man tilpasse efter hvad man har i køleskabet samt hvad man lyster. Æggekagen kan laves med bl.a. spinat, svampe, kartofler, kødrester fra dagen før – kun fantasien sætter grænser.

Vi bager altid vores æggekage i ovnen, for at opnå en let og luftig æggekage og så kan den passe sig selv.

OPSKRIFT PÅ ÆGGEKAGE I OVN
10 hele æg
1,5 deciliter mælk
1 teskefuld bagepulver
Salt og peber
200 gram skinke i strimler eller andet kød, fx kylling
50-70 gram cheddar ost i små stykker
1 håndfuld modne tomater skåret i små tern
1 lille løg.

FREMGANSMÅDE:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • De 10 hele æg slås ud i en skål, og piskes let sammen.
  • Derefter kommes mælk i sammen med bagepulver, salt og peber.
  • Pisk æggemassen let og luftig.
  • Tilsæt skinke, tomater, løg og cheddar ost til æggemassen.
  • Smør et ildfast fad med smør, og hæld æggemassen i og bages i den forvarmmede ovn i ca 40 min.
  • Ønskes der bacon til æggekagen, kan disse steges på en bageplade med bagepapir inde i oven sammen med æggemassen, eller på en stegepande.
  • Anret æggekagen med friskklippet purløg.

TILBEHØR

Æggekage kan med fordel serveres med et godt stykke rugbrød til, samt nogle flere grøntsager samt ketchup. Vi plejer at servere æggekagen med gnavegrønt til eller en salat.

Velbekomme 🙂

// Pia

   

5 kommentarer

  • Piasgodeliv, thanks for the article post.Really thank you! Great.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Er det kun mig der ikke kan se bagetiden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • piasgodeliv

      Haha det kan du da nok have ret i.
      Jeg tilføjer det lige 🙂 Men jeg plejer at give den ca 40 min. Det kommer også an på hvilket fad man bruger, og æggemassen flyder ud og bliver mere flad eller et mindre fad og massen bliver høj. Men hold øje 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

    Ville man kunne lave den i en tærteform i ovnen ? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • piasgodeliv

      Du kan sagtens vælge en tærteform. Du kan vælge lige det fad du ønsker, blot det kan tåle ovn 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram følgere...