Easis konkurrence

Livet med bonusbørn

Efter mit sidste forhold, sagde jeg til mig selv, at den næste fyr jeg skulle finde sammen med, skulle være en uden børn fra et tidligere forhold. Min tidligere kæreste havde en søn, som virkelig var sød og uden problemer, men desværre fulgte der også en mor med til drengen. I mange situationer og familier, kan denne mor være virkelig skøn og være med til at det hele fungere og glider nemt. Og i andre situationer fungere det ikke, og kommer heller aldrig til det.

Livet ville noget andet… Jeg faldt hurtigt for Lasse, min nuværende kæreste, velvidende om at han havde to børn og en eks, moderen til børnene. Men forelsket og naiv, samt så positiv som jeg er indstillet, valgte jeg at  holde mit fokus på Lasse og kærligheden, og håbede på at det med børnene og deres mor, ville blive en rigtig god oplevelse i dette forhold.

Livet som bonusmor giver ofte anledning til tristhed og negativitet i hverdagen.

Lasse har to børn fra et tidligere forhold, en pige på 11 år og en dreng på 7 år. De bor hos deres mor og er hos os hveranden weekend i 4 dage. Når alt ellers går som planlagt og der ikke opstår problemer.

Der foregår rigtig mange ting mellem børnene, deres mor og os. Og det er langt fra nemt at være i og til tider også ofte rigtig hårdt. Men det er ting som jeg gerne vil sætte lidt ord på men som samtidig er rigtig svært at gøre. Alle mine holdninger til dette forhold, står jeg ved og er meget ærlig omkring. Men en ting er sikkert, livet med bonusbørn, er for mit vedkommende ikke en solskinshistorie.

Jeg ville ønske, at de mødre som ikke længere er sammen med faderen til deres børn, ville have et andet syn på “fars nye kæreste”. Jeg ville ønske at alle mødre ville se den nye kæreste, eller bonusmor, hvad man nu end kalder hende, som en ressource og en kæmpe fordel. Og ikke se hende som noget negativt og ødelæggende. Det må da, i mine øjne, være guld værd, at ens børn får et nyt menneske tæt ind på livet, og som vil passe på børnene når deres mor ikke er tilstede.

Jeg ved godt at der finde virkelige gode familier, som får det til at fungere med en bonus mor – eller far, men dette er desværre ikke tilfældet i min situation. Om det nogen sinde ændre sig?? Jeg tvivler….

🌸 Pia

34 kommentarer

 • Malene

  Flot skrevet!!!!
  Og tillykke med dit nye vægttab på næsten 5 kilo – det er stærkt 👍👏💪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  At være bonusmor – er langt fra nemt!!!
  Især fordi du/i har børnene så sjældent i forhold til Jeres egne børn, afstanden og måske manglende kommunikation i tiden børnene ikke er hos Jer, gør kun tingene svære – sådan ser jeg det…
  Jeg har stået i en situation som bomusmor, til en pige som vi havde hveranden weekend – og står nu i den situation at være alene med 2 børn – deres far har fået en ny kæreste, og som du selv vælger at beskrive det, burde folk se den “nye” som noget positiv for deres børn, man ønsker da ens børn er trygge og får den omsorg de har brug for, når man ikk selv er der i det daglige!
  Du er velkommen til at vende retur, jeg var trods alt bonusmor i 11 år og har stadig kontakt med hende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Tak fordi du er så ærlig. Dejligt at læse din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hej Pia Jeg har selv været/er i samme situation som dig, børnene er bare voksne nu. Vi har dine, mine og fælles børn. Jeg har altid været og vil altid være den onde stedmor i min mands ex kones øjne. Men på det tidspunkt blev jeg så træt af, at hun altid truede med at afbryde samværet mellem far og børn, og kontaktede statsamtet så snart hun ikke fik sin vilje. Jeg sendte hende et brev hvor jeg beskrev hvorledes jeg undrede mig over at hendes mission i livet var at prøve at ødelægge min mands og mit forhold samt hans forhold til sine/deres børn. Men også hvor godt mine børn havde det, når vi var samlet med min ex mand og hans familie. At hendes børn syntes det var træls hun ikke kunne komme ind når hun kom for at hente dem, da de så min ex mand ofte var på besøg hos os. Jeg hørte aldrig noget ang brevet. Men der blev en anelse bedre mellem min mand og ex kone. I dag hvor børnene er voksne, og den ene har fået barn, er det altid mig de ringer til hvis de har spørgsmål vedr barnet eller vil på besøg. så mit råd til dig er, hold ud, bland dig ikke i opdragelsen af dem, men lad din mand/kæreste udelukkende tage sig af det. Vær den bonus for dem, som en ekstra voksen er.
  Kh. Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Så længe du holder dig oppe – positiv og glad, og konfliktfri… Så kan det kun være hendes problem og udfordring… Det handler måske i bund og grund og hendes dårlige selvværd og misundelse… kærlige tanker til dig. 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er bonusmor til en pige på snart 8… Har kendt hende ( Og hendes far) i 6+ år..
  Vi har også 2 fælles drenge. Købt hus, biler osv…
  Han er min eneste ene og havde han ikke været Det, så havde jeg kastet håndklædet i ringen…
  Det kræver en styrke og en evne til at rumme og sluge kæmpe kameler at være bonusmor.
  Vi er lige gået fra 5/9 til hver anden weekend… Ene og alene pga ikke at bøvle mere end højst nødvendigt. Synd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har selv to børn og er skilt. De fik for tre år siden en bonusmor, og selvom jeg da til tider har synes at det var svært -særligt når faren og jeg var uenige om forskellige ting – har jeg altid set hende som en mulighed for at børnene kunne få en ekstra voksen i deres liv. Jeg har ALDRIG sagt et eneste ondt ord om hende overfor børnene pg det kommer jeg heller aldrig til. Jeg synes det er så synd at nogle mødre (og fædre) lader deres frustrationer gå ud over børnene på den måde! De ender jo altid som de største tabere i det her, og man må have deres velbefindende for øje først og fremmest -og glemme ens egne følelser. Så længe bonusmor/far vil børnene det godt.
  Jeg håber det ændrer sig for jer, jeg kan kun forestille mig hvor svært det må være for dig at være i -og for Lasse som må undvære sine ældste børn så meget. Vh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Jeg vil gerne tilføje at heller ikke alle bonus-mødre er ‘bonus’. I mit tilfælde er det er barnlig gimpe, der kun vil have at faren til min dreng prioriterer hende.

  Jeg har været en del af en meget grim skilsmisse, hvor utroskab endte ud i en skilsmisse efter mange års samliv. Den nye kæreste er den såkaldte bonusmor, og allerede der knækker filmen. En med en så helt igennem dårlig morale kan aldrig blive et plus for mit barn der gerne skal lære at behandle mennesker godt. Og ja faren er ikke bedre, men det valg hænger man på. Den nye kæreste har jeg ikke valgt, og er derfor også i min ret til at fravælge.

  HUSK at der altid er to sider af alle historier, jeg er sikker på mødrene har en grund til at træffe beslutningerne. Når det er sagt er der jo hent igennem forfærdelige mennesker til, og det gør mig ondt at du er stødt ind i en sådan, du har mødt en mor af slagsen. Jeg har så mødt en ny kæreste af slagsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Piasgodeliv

   Puha sikke en historie. Håber det bedste for din fremtid 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Pia
  Jeg ved ikke, om du kan huske mig fra Frederiksberg psyk., (jeg blev ansat som recoverymentor, da du var der som del af din udd) 🙂
  Jeg vil blot fortælle dig, at jeg har hjemmesiden stedmordanmark.dk (som der desværre ikke er så meget gang i), og at jeg har skrevet bogen Stedmoderskab på baggrund af mit etnologiske speciale og efterfølgende feltarbejde.
  Send mig en mail med din adr., så sender jeg et eksemplar til dig, hvis du har lyst til at læse den 🙂
  Kh Dorte
  P.S. Den kan også lånes på mange af landets biblioteker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Pia
  Jeg ved ikke, om du kan huske mig fra Frederiksberg psyk., (jeg blev ansat som recoverymentor, da du var der som del af din udd) 🙂
  Jeg vil blot fortælle dig, at jeg har hjemmesiden stedmordanmark.dk (som der desværre ikke er så meget gang i), og at jeg har skrevet bogen Stedmoderskab på baggrund af mit etnologiske speciale og efterfølgende feltarbejde.
  Send mig en mail med din adr., så sender jeg et eksemplar til dig, hvis du har lyst til at læse den 🙂
  Kh Dorte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Piasgodeliv

   Hej Dorte.
   Sjovt at du læser med 🙂 Jeg kunne først ikke huske dig, men da jeg så dit billede på din hjemmeside, ringede der en klokke. Jeg håber du har det godt 🙂
   Jeg vil gerne lade dit tilbud stå åben, men lige nu har jeg ikke det der skal til for at læse en bog. Men det lyder spændende 🙂
   Hilsen Pia.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda veistrup

  Hej Pia.
  Tror du, at børnenes mor læser dit indlæg? Hvis ja, hvad tænker du om det ift. Relation, konflikt mm? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Piasgodeliv

   Jeg er ret så sikker på at hun læser det, hvilket ikke gør mig noget. Jeg står ved mine holdninger og synspunkter. Så hvis der kommer noget i forbindelse med dette indlæg, så tager jeg også det med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Jeg er en af de mødre der desværre bliver hadet af mine børns nye papmor. Jeg havde et okay godt forhold til mine børn far, selvfølgelig kunne vi blive uenige og ting, men vi var kommet rigtigt langt fra hvor vi stod da vi gik fra hinanden. Jeg syntes det var fint da han mødte en ny og håbede hun ville få en god og vigtig plads i mine børn liv og bidrage med kærlighed og nærhed de dage de ikke var hos mig. Istedet endte jeg op med at hun (efter at vi har mødtes en gang) begyndte at svine mig til i beskeder på messenger, kalder mig en psykisk syg kælling der ikke kan passe mine børn, osv… En ting er at hun skriver det til mig, men hun siger det også til mine børn. Hun sviner mig til overfor dem, hun sviner mine børn til overfor dem, kalder dem de værste tænkelige ting. Jeg er så knust over at en af de personer der burde tage vare på mine børn når de ikke er hos mig, faktisk ødelægger dem totalt. Det er så slemt at det påvirker mine børns skolegang, og jeg kan intet gøre ved det… De er mærket for livet, og jeg står tilbage og kan intet gøre… Så i mit tilfælde var det en del modsat af hvad du har oplevet… Jeg har aldrig nægtet mine børn at se deres far og modsat, vi kan stadig kommunikere fint sammen, men dette ødelægger mine børn og mig 😥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej Pia
  Jeg er osse bonus mor til en på 14, snart 15 og det er fedt at læse det ikke altid er nemt!
  Jeg er så glad for at føgle dig! Du hjælpe mig meget med børn, mad og alle dine gode råd! Du pisse sej! Så det sagdt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Piasgodeliv

   Tak fordi du læser med.
   Nej det er desværre langt fra nemt.
   Tak for alle de søde ord.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chelle

  Synes altid jeg bliver så trist når jeg læser sådan e historier som din. Mest af alt, da jeg ved det er børnene der i disse situationer lider mest under det.
  Jeg har selv været bonusmor og gav min bonussøn en lillebror. Min oplevelse som bonusmor minder om din beskrivelse.
  Nu er min situation helt anderledes…. I dag er det MIG der er bonusbarnets mor 🙈 og jeg har efter mit brud med min søns far et fantastisk forhold til min søns storebror og hans mor. Og som sagt har min egen søn, nu også en “bonusmor”, og jeg gør alt hvad jeg kan for at vores forhold spilder maks, for min søns skyld. Vi bliver aldrig perleveninder, bevares, men venlighed, samarbejde og respekt møder vi altid hinanden med. Og det glæder mig hver gang, da jeg ikke længere ser min søn lide under vores voksnes stridigheder.
  Jeg har også selv givet min søn en bonus far nu, som også en en del af hele vores voksen samarbejde 😜 vi er en total “din, min, vores familie på kryds og tværs”.
  Jeg ønsker jer det bedste, og synes du er mega sej og inspirerende at følge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Tænker også det klart er mest optimalt at få samarbejdet omkring ens børn til at fungere når man er skilt. Men med alle de svære skilsmisser derude er der nok bare mega svært…
  og jeg aner ikke hvordan det er at være eks-kone eller være bonus mor, nemme helt ærligt sige at jeg ville synes det var pissesvært hvis mine børn fik en “ny mor” som ville stå i en masse situationer i hverdagen, som jeg jo burde have været en del af…
  ingen undskyldning for dårlig opførelse, men shit det må bare være svært, for alle parter <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  De vigtigste er bare og have de små i fokus og gøre sit bedste ☺️ Det skal dog siges, at der kan være omvendt, i nogle tilfælde er det den nye kæreste der spænder ben for samarbejdet! Skøn familie du har 🌸 alt det bedste herfra 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maren

  Heldigvis er vi eks’er ikke alle sådan – jeg elsker at min datter på snart 11 har fået både en sød bonusmor og 2 skønne bonussøskende – der går INTET fra mig tværtimod! Så jeg føler med dig og forstår helt fra bunden af hjertet ikke, at voksne mennesker bruger deres børn i en eller anden magtkamp med deres eks og evt nye partnere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Hej Pia. Jeg kender ALT til forsmåede eks-koner og den frustration det fører med sig. Min mand Michael havde en søn på 7 år da jeg mødte ham. Drengene A mødte mig efter et godt stykke tid og var tydeligt begejstret for mig, hvilket var en stor lettelse. Så hørte eks H om mig… og indtil A fyldte 18 år, var det hendes mission at gøre livet surt for os, og dermed indirekte også hendes egen søn. Hvilket hun på ingen måde fattede.
  Vi gjorde alt for at holde vores sti ren, dvs aldrig bagtale hende når A hørte det, dette hensyn tog H ikke. En kort periode lykkedes det hende at hjernevaske A til at tro vi ikke ville ham. Istedet for at kaste med mudder trak vi os før ikke at føre krig. Heldigvis vendte situationen. Nu hvor A for længst er blevet voksen (han er 27 år), og vi ikke behøver ikke at have kontakt til H på ugentlig basis, så er det os han kommer til når han har brug for råd og vejledning. Endda råd til at håndtere hans mor som stadig blander sig i hans liv på måder man ikke fatter.
  I vores situation kom vi aldrig til et tåleligt punkt, desværre. Begge parter skal ønske det, og H ønskede på ingen måde fred, selv efter hun selv var blevet gift igen. Børnene betaler desværre prisen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kan kun nikke genkende til det du skriver !
  Jeg har selv stået i det samme, og det er desværre kun gået helt galt og vi ser ikke pigen mere da moderen nægter – og kampen med statsforvaltningen er tabt – selvom vo er langt bedre stillet — det er så trist fordi det går kun udover en og det er barnet eller børnene. Jeg håber jeres bliver bedre ! Vores kamp er tabt, men vi håber at når hun bliver ældre at vi igen får chancen og forklare hende at vi ikke gav op- ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg er bonus mor til to tvillinger på 15. Deres mor er der ingen problemer med. Hun ringer lige så gerne til mig som deres far for at aftale ting. I maj holdt vi konfirmation for pigerne sammen med deres mor og alles familier uden problemer. Synes det er dejligt det kan være sådan og at man kan samarbejde i stedet for at modarbejde som det lyder til moderen i dit tilfælde gør. Og nej som du skriver så bliver det nok desværre aldrig anderledes. Men det kunne da være godt hvis hun ændrede sig, også for børnene skyld. Håber det kommer til at gå bedere for din og familiens skyld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg vil først og fremmest sige, at jeg elsker at følge dig og har været med helt fra start af. Dit positive sind og tilgang til livet og livets udfordringer er fantastisk og inspirerende. Kommer der en nærmere forklaring på indlægget i fremtiden og hvilke tanker har du gjort dig omkring, at børnenes mor evt. læser med og hvordan forholder du dig til, at børnene måske kommer til at læse om ovenstående?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Åh hvor jeg er glad for at høre om andre i samme båd.. jeg har en bonussøn (med diagnoser og adfærdsvanskeligheder) som vi har i en 7/7-deleordning. Han er noget ældre end vores fælles datter, der er jævnaldrende med din ældste, og det har både sine fordele og ulemper. Han er for det meste rigtig sød ved hende men der er bare en kæmpe aldersforskel. (11 år) Jeg har kendt storebror siden han var 4,5 – i dag er han snart 13 og det er stadig ikke en dans på roser. Jeg ville ønske at tingene var anderledes, men hold op det er svært at bryde med! Og man skal jo samtidig være flere parter om st ønske forandring .. jeg føler med dig! Det er bare skide hårdt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mortil2

  Jeg tror helt klart at det må være svært at være bonusmor, men jeg vil altså også gerne slå en streg for hvor svært det kan være på den anden side.
  Min eks fandt hurtigt en ny kæreste som meget hurtigt blev introduceret for vores børn. Og hun har fra start af været respektløs over for mig og nægtet mig og min eks at have et samarbejde. Hurtigt glemmer man i forelskelsen hvordan ting påvirker den anden part og hvordan det kunne være fint at være ydmyg og huske på hvad der er vigtigt. Jeg oplever ofte at mine børn kommer hjem og så er der blevet snakket om mig foran dem når de er hos deres far. Heldigvis er mine børn så små at de ikke forstår hvad der helt præcist er blevet sagt, men en dag forstår de det og så bliver de sat i en rigtig dum situation.
  Jeg kender desværre også flere andre som har oplevet det samme som jeg, hvor der kommer en ny kvinde som har rigtig svært ved at acceptere at børnene har en mor og at deres nye kæreste har haft en liv med børnenes mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Kære Pia. Jeg er selv i den situation, at være skilt – at have en anden kvinde til at tage sig af mine børn, når de er hos deres far og er i et nyt forhold, hvor der er børn og mødre ☺️ Jeg forstår din frustration, men vil gerne dele lidt af de tanker, der er i mig som mor til skilsmissebørn. Mascha Vang skrev et blogindlæg på et tidspunkt om ordet “bonus-mor”. Kunne virkelig relatere til det og ved, at mange mødre kan det. Ordet mor er så værdifuldt – det er det fornemste job i hele verden og tanken om, at en anden “bare sådan”, vil kalde sig for mine børns (bonus)mor, får tårene til at piple frem. Jeg er deres mor og den titel er min. Jeg ved, at tanken er god og det betyder, at man gerne vil være en ressource i børnenes liv, men vil blot slå et slag for, hvor svært det kan være at stå på den anden side med alle de følelser, der er viklet ind i det. Jeg har respekt for den anden kvinde i mine børns liv og er taknemmelig for, hun har respekt for, jeg er deres mor.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det er/kan være rigtig svært at blive bonusmor. Jeg kan anbefale bonusmorgruppen i København (søg på facebook), det har hjulpet mig meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg er bonusmor til 2, en pige på 14 og en dreng på 11. Jeg har været sammen med deres far i 9 år og det har bestemt ikke været nemt. Havde jeg vidst at deres mor ville fylde så meget og gøre alt for at modarbejde os, så tror jeg aldrig jeg havde indledt et forhold med ham.
  Jeg har selv 3 børn fra tidligere ægteskab og vi har en dejlig dreng sammen på 5 år. Vi har det dejligt, men hold op hvor fylder det meget med sådan en træls ekskone.
  Men jeg ville ikke bytte ham ud med en anden. Venter bare på børnene bliver 18 år og hun forhåbentlig ikke skal blande sig mere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Årha hvor jeg dog kender til de følelser du kommer ind på. Som bonus til to på 7 og 9 år, og har været det i 6-7 år nu, hvor problemerne mellem far og mor stadig bliver værrer og værre med tiden end bedre, så føles livet som bonus mor nogen gange håbløst! At man som mor ikke er mere taknemlig over, at deres børn trives og har et godt og sundt forhold til deres bonus. Kan jeg på ingen måder sætte mig ind i!
  Det er en hård kamp, og det er ikke fair for nogen , slet ikke for ungerne, som altid er dem, som der kommer i klemme 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg er bonus mor til en på 2,5 år. Forholdet til datteren udvikler sig for hver gang vi har hende. Vi har hende på 5/9 ordning. Her har moren blokeret mig på alle sociale medier, og jeg har aldrig mødt hende. Så jeg vil gerne skrive under på at livet som bonusmor er skide svært.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Piasgodeliv

   Det er ikke altid at der er problemer med børnene, men der er næsten altid problemer med deres mor. Selvom Lasse og jeg har været sammen i 4,5 år, så bliver det nok ikke bedre. Deres mor har set mig nogle få gange.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Easis konkurrence