Stenalder boller med chokolade

Hvad hjælper en diætist med?

Mine kæreste Lasse, synes det er vildt mange penge jeg betaler for at gå til diætist, hvilket jeg kun kan give ham ret i. Men for mig kan sundhed ikke gøres op i kroner.

Jeg har prøvet et hav af slankekure og metoder til at tabe mig, og i bund og grund har jeg ALLE redskaberne til at tabe mig – Og så kan jeg alligevel ikke finde ud af det.

Den eneste måde jeg kan finde ud af at tabe mig på, det er ved at få støtte og “blive holdt i øerne”, i form af samtaler og kontrolvejninger.

Når jeg går til kontrolvejninger, er der liesom en indre stemme som fortælle mig at jeg skal holde fast i de sund valg, når motivationen svigter eller når der er mange fristelser. Jeg går til vejning 1 gang pr. mdr., og det gør at jeg har nemmere ved at fastholde min sunde livsstil. Når jeg ikke går til vejning, så har jeg desværre ofte den holdning; Ej det kan jeg godt liiige tillade mig, og så ender det ALTID galt. Så tager det ene stykke chokolade det andet, og pludselig sidder jeg tilbage med en tom pose. Jeg prøver at hive mig selv op på hesten igen, men det lykkes ikke rigtig. Men når jeg få støtte og vejledning, så går det meget bedre.

Jeg har tidligere gået til en anden diætist, som kostede mere end hende jeg går hos nu, samt jeg har gået på ugehold med Sense, hvor jeg hver mandag gik til vejning. Dette var også et dyrt bekendskab. Så hvis man ønsker hjælp og støtte til et vægttab, så mener jeg helt klart at en diætist er hver en krone værd! Det er meget forskelligt hvad en diætist koster, men som regel betaler man for første samtale som indebærer kostplan, og efterfølgende betaler man pr. konsultation. For mig er prisen ikke vigtigt, da jeg har erfaret at ved at betale mere for mit forløb, lige som hos den gamle diætist, så fik jeg et meget mere personligt forløb. Diætisten satte sig helt ind i hvem jeg var, og alle mine små indre kampe, hvor der hvor jeg går nu, får jeg “kun” hjælp til kosten.

Det handler også rigtig meget om kemien mellem en selv og diætisten, og for mig var det vigtigt at finde en som har nogle af de samme værdier til mad og en hvor alt er tilladt. Efter mit forløb med min spiseforstyrrelse, har jeg fået rigtig mange redskaber med i tasken, så den dag idag er jeg stærkere til at sige nej, men stadig ikke stærk nok til at stå på egne ben. Så hvor kemien fyldte meget hos mig tidligere, er der andre ting som er begyndt at fylde mere.

Nogle diætister tilbyder også online forløb, som er noget billigere end de fysiske forløb, dog er sådan en løsning ikke noget for mig. Jeg har brug for at stå over for den person som jeg har et forløb hos, jeg har brug for at se hende i øjnene.

Ved diætisten får jeg personlig hjælp, min kostplan er sammensæt ud fra de kcal jeg skal have, som ud fra hvad jeg godt kan lide og spise og hvad der giver mening for mig. Jeg er ikke fan af en kostplan som er lavet på forhånd, så man ender op med at skulle spise noget man ikke bryder sig om, blot fordi kostplanen indeholder det.

Så for mig er det også mange penge at gå til diætist, men jeg får så meget ud af det og min sundhed kan ikke gøres op i penge.

 

// Pia 🙂

Billede er en frokost portion hvor jeg har sparet på kulhydraterne og spist flere grøntsager og mere protein.

4 kommentarer

 • Christina

  Jeg skulle lige til at spørge om det var en henvisning fra lægen du havde fået.
  Hvor meget koster det ca?
  Jeg har været på mange slankekure, og min hjerne må for Guds skyld ikke tro det er en slankekur, fordi så sker der det som der altid sker, jeg taber mig måske 15 kg og så tager jeg 25kg på. Jeg skal simpelthen have fundet løsningen for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • piasgodeliv

   Det er som skrevet meget forskelligt hvad det koster, alt efter hvem man går til diætist hos. Men omkring 1300-2000 kr for første gang og lavet personlig kostplan og derefter 300-550 kr pr gang for at blive vejet. Nogle er dog billigere. Held og lykke med det hele 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hejsa Pia 🙂
  Lige et tip ift. diætist.
  Nogle kommuner giver gratis diætist, hvis man har for højt BMI og ellers kan man også få tilskud fra sundhedsforsikring, hvis man har sådan én.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stenalder boller med chokolade